Slip treet med et grovt stykke sandpapir, f.eks. korning 40. Du behøver ikke å pusse veldig mye, bare så de mange små flisene forsvinner. Du må ikke slipe det rå treet med hånd og sandpapir, det gir bare flis i fingrene. Bruk en exentersliper.

Her har håndverkeren bare slipt ett enkelt bord. Han maler først det «rå» bordet til venstre for det slipte med et enkelt dypp maling. På grunn av de mange ujevnhetene og fliser, er bordets sugeevne veldig stor. På det slipte bordet er det mye mindre materiale til å suge malingen til seg, og resultatet viser seg da også med det samme.

Malingen er for det første mye lettere å smøre på, men den rekker også mye lenger. Du kan i hvert fall regne med å spare minst halvparten av den dyre malingen, hvis du sliper det ru treet først.

Redaksjonen anbefaler: Sjekk fuktigheten før du maler!

Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under 18 prosent. Hvis treet er fuktigere enn de 18 prosentene, stenger du inne fukten. Og siden vann alltid finner seg en vei ut, vil malerjobben være bortkastet arbeid, ettersom malingen vil flasse av i løpet av et par måneder.

Derfor anbefaler vi at du bruker en fuktmåler før du maler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her ser du en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner: