Video
Lett
Vanskelig

Har barna vært litt for kreative med tusjpennene – eller du skrev målene på gipsplata med en svart penn da du laget veggen – må du bite i det sure eplet og sette av tid til å stenge strekene inne med en god kvistlakk. Forsøker du å male over strekene med vanlig maling, kommer de igjen. Lag etter lag – nesten uansett hvor mange strøk og hvor god kvalitet du bruker. Den vannoppløselige fargen trekkes ut i den nye malinga og slår gjennom pigmentene. Heldigvis er det svært enkelt å løse problemet. Du skal bare kjøpe en kvistlakk og sette av tid til å bruke den – og la den tørke – en gang eller tre.

SPERR MED PENSELEN:

1. Det fargede omra?det dekkes med kvistlakk

etter at du har renset for støv og fett. Det hvite pigmentet hjelper deg til a? se hvor du maler, men du kan ogsa? fa? farge løs kvistlakk – det avgjørende er evnen til a? hindre at fargen trenger ut.

2. Kvistlakken bør fa? tid til a? tørke

Etter 30 minutter er den gjerne støv tørr, men du bør vente to timer før du maler igjen. Normalt er et enkelt strøk nok til a? hindre at utilsiktedede streker syns gjennom neste strøk med maling.

3. Veggen males med vanlig veggmaling

Selv om grunninga ikke fikk fargene til a? forsvinne, vil vegg malinga normalt skjule dem na?. Noen farger – og kulør i tropisk tre – kan likevel kreve to eller tre strøk kvistlakk.

SPERR MED SPRAY:

1. En ekkforsegler pa? sprayboks er rask a? arbeide med

Den krever ikke mye tørketid – fem minutter mellom hvert strøk. To strøk sprayforsegler pleier a? være nok. VIKTIG! Det er tøffe saker, og du ma? bruke kull ltermaske.

2. Etter to strøk sprayforsegler kan du male

Du bør gi forsegleren 30–40 minutter til a? tørke før du maler. Igjen er det ikke avgjørende om lakken har skjult tegningene helt. Den skal hindre dem i a? trenge ut gjennom det siste malingsstrøket.