Rullesparkel er mye lettere å jobbe med enn tradisjonell sparkel. Den kleber bedre, og du kan bare rulle den på veggen.

Rullesparkel er mye lettere å jobbe med enn tradisjonell sparkel. Den kleber bedre, og du kan bare rulle den på veggen.

Det ser kanskje lett nok ut, når en profesjonell maler med sikker og rutinert hånd sparkler en vegg med lange, glidende trekk. Glatt og perfekt. Men det er dessverre ikke så enkelt å få det pent hvis du ikke har gjort det før. Derfor er det en fordel å sparkle veggene med en malerrull.

Rullesparkel er tynnere og dermed også mye enklere å jobbe med. Metoden gir deg et deilig jevnt lag sparkelmasse å jobbe med, og hvis du har forberedt veggen grundig, kan du enkelt få en flott og glatt vegg. Første skritt er å sørge for at veggen er plan, ren og klar for jobben.

5 FORDELER MED RULLESPARKLING

  • DEN ENKLE VEIEN Rullesparkling er enklere enn klassisk helsparkling, der du risikerer at massen ikke blir sittende på veggen. Det skyldes at massen du bruker til rullesparkling er en del tynnere og kleber seg bedre til veggen.

  • MYE RASKERE Dypp rullen i spannet med sparkelmasse, rull den på veggen, og gjenta. Rullesparkling går fort, sammenlignet med vanlig sparkling. Ifølge produsenten Dana er det omkring 40 prosent mer tidssparende å rullesparkle.

  • ENKEL Å GLATTE UT Når sparkelmassen først er rullet på veggen skal den glattes ut, slik at veggen får riktig glatt tekstur. Det er behagelig enkelt, fordi laget du ruller på er så tynt og enkelt å arbeide med. Du ruller bare på omkring 1-2 mm.

  • MER SKÅNSOMT Sparkling er hardt arbeid, og det skal gå raskt, fordi massen ikke skal rekke å tørke før du har fordelt den på veggen. Du skåner både rygg, skuldre og armer med rullesparkling, fordi du jobber raskere og smartere.

  • SLIP MINDRE Med rullesparkling slipper du å bruke en masse kostbar tid på å slipe ujevnhetene på veggene etterpå. Fordi sparkellaget er så tynt, bruker du også mye mindre tid med slipekloss og forlengerskaft etterpå.

Last ned veiledningen og få glatte vegger med rullesparkling

I veiledningen viser vi trinn for trinn hvordan du får glatte vegger med rullesparkling og hvilke materialer du skal bruke. Vi viser blant annet hvordan du forbereder veggen før du begynner å sparkle. Rene vegger en nemlig avgjørende for et flott og glatt resultat.