Rustikk vegg

Rustikk vegg

Hvis du drømmer om rustikke vegger, kan du faktisk male deg til et veldig flott resultat. Vi har her valgt en teknikk som kan brukes med ganske vanlig maling, en grytesvamp, en klut, en bøtte og litt vann. Kort fortalt, trenger du bare male veggen din med en svamp. Det er enkelt, men selvfølgelig litt mer krevende enn å kun male veggen på vanlig vis.

Mal veggen med en svamp

Teknikken er enkel og handler om oppstrøk med en meget fortynnet maling, som strykes eller duppes oppå den valgte bunnfargen (her lyseblå) med en svamp. Du kan ta et areal på cirka 2 m² av gangen, når du arbeider med den fortynnede malingen på veggen med en svamp.

Vi har brukt to effektfarger: en sandfarget, som gir et eldre utseende, og en hvit, som gir et kalkaktig skjær.

Les også: Du kan male bedre enn maleren!

Enkelt å få en rustikk vegg

Etter et par prøveforsøk får du fornemmelsen i hånden, og det vil være enkelt å styre når du maler veggen med en svamp.

Husk å ta et par skritt tilbake og betrakte arbeidet ditt underveis i prosessen. Fordelen med denne metoden er at du kan gå over veggene flere ganger, og på den måten bestemme hvor rustikk veggen din skal fremstå.

Kanter forsterker en rustikk vegg

Du kan forsterke virkningen av en gammeldags og rustikk vegg ved å gi veggen hvite hjørner og kanter rundt vinduer. Det er en kul effekt, som ikke er vanskelig å lage. Det blir penest om du konsentrerer deg godt når du gjør det, slik at overgangene blir helt skarpe.

Last ned veiledningen: Mal veggen med svamp på én dag

Det tar kun en dag å male en vegg på 10 m² med svamp, pluss tørketid. Når arbeidet er fullført, har veggen først fått et sandfarget og et hvitt lag maling oppå det lyseblå.

Last ned vår enkle veiledning og se hvordan du maler deg til en rustikk vegg.