Det er noe vanskeligere å sette opp tapet enn filt, men til gjengjeld er det riktig mange muligheter for å få et fint resultat – uansett om du velger å tapetsere hele stua, en enkelt vegg eller kanskje bare noen felter. Og med et mønstret eller preget tapet kan vi faktisk være litt mindre nøyaktige med underlaget enn hvis vi bruker glassfilt. Strukturen i tapetet bryter lyset slik at det ikke er så lett å se en liten kul eller et hull etter en skrue.

Vaskbart eller ikke Når vi velger tapet, skal vi selvsagt vurdere om det skal kunne vaskes eller tørkes av med en våt klut – det er praktisk hvis det er barn i huset, og på utsatte steder som i kjøkkenet. Andre steder er det kanskje ikke så viktig, og vi kan velge tapet som ikke er overflatebehandlet, men utmerker seg på en annen måte. Det kan være en fin stoffaktig effekt, mønstere av sølv eller gull, eller noe helt annet. Muligheter er det nok av.

Pass på effekten Vi skal alltid huske på at vi må være fortrolige med tapetet i lang tid. Tapet er nemlig ikke billig. Mønsteret må ikke dominere hele rommet slik det fort kan skje med tapet vi viser her. Det er mørkegrått og matt med blanke sølvroser på. Det er svært effektfullt og fint på en enkelt vegg, men vil for de fleste være for mye på veggene i ei hel stue.