1: Du dropper å dekke til gulvet. "Jeg kan bare vaske flekkene bort..."

Dum ide. Det er mulig det er tungvint og tar litt lenger tid når du skal dekke gulvet ditt med plastikk eller papp.

Hvis du dropper å dekke til gulvet og får flekker på det, kan det hende du ikke får fjernet det - det avhenger selvfølgelig av gulvtypen. Selvom du kan vaske det av, tar det tid. Ta deg tid til å dekke til gulvet - det lønner seg.

2: Du dropper maskeringstapen. "Det tar jo så lang tid..."

Det er et ork å sette maskeringstape på karmer, lister og andre detaljer der du skal male, men det er absolutt verdt det. Det gir deg flotte, rette linjer og du trenger ikke bekymre deg for å male skjevt.

Sett av den tid det tar, men ikke la maskeringstapen sitte for lenge før du fjerner den. Den kan nemlig ta med seg malingen.

3: Du maler det andre laget for tidlig. "Nå er det sikkert tørt..."

Det krever tålmodighet å male. Det gjelder både for forarbeidet og selve arbeidet med å male, men tålmodighet er i høy grad også en dyd når du skal gi malingen lov til å tørke ordentlig før du går i gang med det andre laget.

Hvis malingen ikke er tilstrekkelig tørr, kan du risikere at den løsner når du maler igjen, og det vil ødelegge begge lagene. Tørketiden står ofte på malingspannet, men hvis du er i tvil kan du la den tørke i 24 timer. Heller for lenge enn for lite - selvom du gleder deg til å se resultatet etter to lag.

4: Du dypper penselen for dypt i malingen. "Jeg vil jo ikke spare på det..."

Når du maler vil du veldig gjerne være sikker på at du får brukt nok maling til veggen, men det er bedre å dyppe penselen oftere og bruke mindre, enn det er å lesse et for tungt lag på. Hvis det er for mye maling på penselen, vil det innerste hårene til penselen størkne og tørke inn, og det får man ikke noe ut av. Dypp i stedet kun den ytterste tredjedel, men gjør det ofte. Det er dessuten alltid en god ide å helle malingen i en malerbøtte slik at det blir lettere å holde styr på.

5: Du tørker av malingen fra penselen på malingsspannet. "Det er jo det letteste..."

Om du maler med pensel og tar maling direkte fra bøtten, er det en god ide å sette et stykke maskeringstape over bøtta hvor du kan tørke av malingen.

Gjør det ALDRI direkte på kanten til bøtta - da riskerer du at det klistrer seg fast og det kan falle halvtørr maling ned i bøtta som kan ende opp på den nymalte flaten. I denne filmen viser vi deg hvor lett det er!

Slik maler DU bedre enn maleren: Hent vårt malertema!

Skal du male innendørs selv? Da er vårt store malertema noe for deg. I artikkelen viser Gjør Det Selv\'s medarbeider Simon hvordan du kan male bedre enn maleren. Du har nemlig massevis av det maleren mangler: tid. Og tid og tålmodighet er helt avgjørende for et perfekt resultat.

  • Slik gjør du rommet klart. Alle hull og sprekker sparkles, slik at underlaget blir helt jevnt.

  • Velg det riktige malerverktøyet. Pris og kvalitet henger ofte sammen, derfor burde du bruke litt ekstra penger på verktøy.

  • Mal i felter – vått i vått. Det er viktig å hele tiden male vått i vått, slik at du ikke maler i tørr maling.

  • Mal treverket til slutt. Sliping er viktig - ikke minst alle mellom slipingene.

  • Matt eller blankt. Se hvilken maling du skal velge.

  • Virker det smarte malerverktøyet? Vi tester bl.a. hjørnerullen og dobbeltrullen til radiatorrør.