I stedet for et hull som passer til pluggen, blir hullet dobbelt så stort som det skal være, og det drysser ut løst materiale. Pluggen kan du i hvert fall ikke bruke, og selv en mye større plugg vil få vanskelig for å sitte fast.

Her er en såkalt «flytende plugg» en effektiv og sikker løsning.Men før den kan brukes, må det renses godt ut i borehullet. Det må ikke være borestøv, for da kan ikke massen binde.

Den flytende pluggen består av et lim og en herder som blandes sammen når de trykkes ut gjennom det medfølgende blanderøret. Den tokomponente massen sprøytes godt inn i hullet.

Borehullet skal fylles helt opp, og det gjør ikke noe at det kommer litt ut over hullet. Det kan fjernes senere.Massen tørker i løpet av 3-5 minutter ved stuetemperatur, og da kan det overskytende materialet skjæres av med et stemjern eller en hobbykniv.

Nå kan du skru i en skrue, og den sitter straks urokkelig fast. Denne spesielle type plugg kan brukes i betong, murstein, gassbetong, gips, puss, tre og sponplater.