Tømreren starter med å måle hvor lang taklisten skal være. Her er det viktig at målet er helt ute ved veggen. Listen skal her være 119,9 cm.Hjørnet her er ikke de typiske 90 grader, så for å finne vinkelen som listen skal skjæres i, bruker tømreren et lite stykke av listen.

Listen legges helt opp mot hjørnet, og det strekes opp på yttersiden av den. Deretter flyttes listen over på den andre siden av hjørnet, og det strekes opp igjen.Med tommestokken strekes det fra hjørnet ut til der hvor de to strekene krysser hverandre.

Streken her er vinkelhalveringslinjen, hvor listen skal deles for at gjæringen skal passe. Med smygvinkelen sjekker tømreren at vinklene er like store, noe de er.De 119,9 cm markeres på listen, og med smygvinkelen strekes vinkelen opp.

Listen skjæres så forsiktig over med en bakksag. På den neste listen skal vinkelen vende den andre veien, så tømreren streker opp, skjærer ut og kutter av med det samme.Når begge listene er tilpasset, skal de settes opp. Den første listen legges opp og festes med dykkert.

Listene veier nesten ingenting, så her kan vi klare oss med tre dykkerter. Den andre listen holdes inn mot hjørnet, og som vi ser, gaper skjøten en smule. Når det ikke er mer enn her, kan det lett tilpasses med en hobbykniv.

Tømreren snitter noen ganske få mm av spissen på listen. Nå holdes listen på ny opp mot hjørnet, og denne gangen passer den perfekt. Før listen spikres fast, smører tømreren en liten klatt med lim i enden av listen.

Deretter spikres listen bare fast med noen få dykkerter. Det overskytende limet som blir presset ut ved skjøten fjerner tømreren med en sprkel.Prosessen gjentas hele veien rundt, og man har nå en pen overgang mellom vegg og tak.