Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Bål skaper hyggestemning i hagen. Når flammene er blitt til glør, kan du eventuelt legge en rist over hullet og grille.

Bål skaper hyggestemning i hagen. Når flammene er blitt til glør, kan du eventuelt legge en rist over hullet og grille.


Hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av bålstedet, hvis du og familien liker å hygge dere rundt et bål, uansett om det er i hagen eller på hytta? Dette bålstedet er støpt i betong. Det er et billig materiale, som er enkelt å jobbe med, samtidig som det gir et flott resultat som kan holde i mange år.

Når du vet hvor stort bålstedet ditt skal være, lager du først en støpeform av tre, som består av en ytterramme og en innerramme. De to rammene settes på bakken, der bålstedet skal være, etter at du har gravd ut og stampet underlaget. Betongen helles i støpeformen og står der et par døgn, før formen fjernes.

Gjør betongen sterk Betong er utrolig sterkt, bare du sørger for at det ikke er for mange luftlommer i den. Hvis det er det, blir den sårbar og kan lettere gå i stykker. Derfor skal du være nøye når du fordeler den i støpeformen, og sørge for å vibrere den godt, fordi det reduserer luftlommer.

Du skal også passe på at betongen ikke tørker for raskt, fordi det øker risikoen for at det oppstår sprekker. Du skal derfor sørge for å holde den fuktig i en ukes tid etter at du har støpt. Det er særlig viktig hvis du støper om sommeren, når det er tørt og varmt.

Last ned hele artikkelen og få en trinn for trinn-byggeveiledning._

LES OGSÅ: Støp et flott speilbasseng på en helg!

Hvis du støper det i betong, får du et bålsted som er solid og holder i mange år. I denne videoen kan du se hvordan det gjøres.