Den enkle løsningen er et ferdig modul-høybed, som kan settes opp og monteres veldig raskt. Visuelt kan høybedet være med på å tegne hagens rom og gjøre hageopplevelsen mer variert.

Du får en klar avgrensning av bedet ditt, som gjør det lett for hele familien å få overblikk over det dyrkede arealet – og hvor man kan trå sikkert. Et høybed til kjøkkenhagen bør ikke være bredere enn at du kan komme lett til, og kunne stelle det fra alle kanter.

Høybedene i Mettes kjøkkenhage er forskjellige i størrelse. De er moduloppbygde plantekummer, som kan settes sammen på utallige måter – alt etter ønsker og behov.

Du kan velge mellom høybed produsert av galvanisert jern – som beholder den stålgrå overflaten – eller høybed av råjern, som med tiden vil få en pen, rusten overflate. Alle moduler har en grunnhøyde på 25 centimeter.

Har du liten plass, eller vil du bare lengre opp i høyden med bedet ditt, kan du gjerne bygge modulene ovenpå hverandre. Eller du kan la fantasien løpe, og la din kreativitet og hagens øvrige innredning bestemme formen.

Det er veldig enkelt å montere dem. Hvert hjørne er forsynt med koblingsbeslag, som bare settes sammen. Du har ikke bruk for verktøy til dette. Når du setter sammen bedet, kan du eventuelt grave en liten renne, som her, for å feste sidene bedre til jorda.

Da gjenstår det bare å fylle bedet med god og næringsrik jord.Dermed er du klar til å dyrke alt fra krydderurter til gulrøtter.