Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Det trenger ikke å kreve all verden å gjøre om et område i hagen fullstendig. Her er det et oversett og usjarmerende hjørne som vi med forbløffende få midler – både med hensyn til arbeidet og det økonomiske – får forvandlet til et velfungerende fristed.

Det begynner med bunnen. I stedet for å prøve å skape en gressplen som skal passes og pleies når den først har fått liv og kraft, eller slite med å bygge en steinbelegning på et nøyaktig avrettet lag av stabilgrus, velger vi den letteste belegningen i verden å legge: et lag med knust pukk i størrelse 8/16. Vi graver vekk gresset i et spadestikks dybde, og legger ut pukken med fiberduk under.

LES OGSÅ: Galleri med 11 utelamper

Blomstene setter vi i kasser Så kommer vi til bedene, for litt blomster og krydderurter må til, når vi har lagt ut grå pukk i området. Her bygger vi noen rørende enkle plantekasser, som også er enkle å passe når vi først har satt planter i dem. De fores med plast før vi fyller dem, slik at ikke jorden renner ut med regnvannet, og legger seg i pukken.

I tillegg gjerder vi inn alt med et lett espalier, slik at det blir et frodig og hyggelig rom du får lyst til å sitte i. Fyllingene mellom stolpene i espalieret er rammer, der vi setter lister i spenn, slik at de danner buer. Det er enkelt – og det ser eksklusivt ut.