Noe frukt er så myk at vepsen fint kan bite den i stykker. Det gjelder særlig druer og plommer.For å komme dette problemet til livs, kan du sette opp vepsefangere på forskjellige strategiske steder. En vepsefanger kan ha mange forskjellige former.

Disse er laget av glass, og ser ganske dekorative ut i hagen. Fyll vepsefangeren med søt, velduftende saft. Det vil lokke vepsen til den. Sett så fangerne der du vet de vil søke den søte, myke frukten. F.eks. ved plommetreet – eller ved vinplanten.

Når vepsen først er inne i glassfangeren, klarer den ikke å finne ut hvordan den skal komme seg ut igjen, og drukner til slutt i sukkervannet. Det er en ganske effektiv felle.

En måneds tid senere har Maren allerede tømt vepsefangeren flere ganger, og det er fortsatt bra med insekter i glassene.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Oppdag vepsebolet med et inspeksjonskamera

Er det plutselig stor trafikk av veps i hagen, kan det være et tegn på at du har fått et vepsebol et sted. Ofte sitter vepsebolet skjult, for eksempel under et takutstikk, men selv om du ikke kan se det, kan du sannsynligvis gjette deg til en omtrentlig plassering ved å legge merke til hvor vepsene flyr inn og ut.

Hvis du vil undersøke om det rent faktisk er et vepsebol under et takutstikk, anbefaler vi at du bruker et inspeksjonskamera. Derfor vil vi gjerne vise deg dette gode tilbudet:

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: