1. Enkelt og solid fuglebrett

fuglebrett gjør det selv

Dette fuglebrettet har en enkel konstruksjon, og består i utgangspunktet av en stolpe som kappes i tre deler. Mellom stolpedelene settes to sinkplater, formet som fuglebrett med tak. Alt monteres sammen med en gjengestang og en mutter, og plasseres i et stolpespyd. Enkelt og elegant.

Et fuglebrett skal være lett å rengjøre, og i noenlunde sikkerhet for hunder, katter og rovfugler. Derfor er det smart å dekke over fuglebrettet og plassere foringsplassen i høyden. Med et tak, er foret også beskyttet mot nedbør

BYGGEVEILEDNING: Enkelt og solid

2. Førsteklasses fuglebrett

fuglebrett gjør det selv

Det smarte med denne konstruksjonen, er de to buede bordene som holder selve fuglebrettet. Det ser nesten ut som om de vokser opp fra bakken.

Et fuglebrett i hagen er ikke bare til glede for fuglene, som får noe å spise. Også de glade giverne kan fryde seg over å få lov til å studere småfuglene på nært hold. Hvis du forer fuglene jevnlig, frister du dem til å besøke hagen året rundt.

BYGGEVEILEDNING: Førsteklasses servering til fuglene

3. Stærkasse i tre etasjer

fuglebrett gjør det selv stærkasse

Det er en stor underdrivelse å kalle dette et fuglebrett. Stærkassen måler nemlig 50 x 50 cm, og er cirka 85 cm høy. Selve huset er laget i 9 og 12 mm vannfast kryssfinér, og settes sammen av 94 deler. Hele leilighetskomplekset holdes sammen av en gjennomgående 8 mm gjengestang, som føres gjennom et hull i pipa.

Stær holder seg i flokker, og de liker å bo tett på hverandre. De yngler oftest i kolonier, så i stedet for å lage fjorten stærkasser, har vi laget et sosialt leilighetsbygg med fjorten leiligheter.

BYGGEVEILEDNING: Stærkasse i tre etasjer

FÅ MER INSPIRASJON: Flere flotte fuglebrett.