Disse to nye hekkene skal være i samme høyde som den gamle hekken ut mot veien, og fungere som en naturlig forlengelse som både rammer inn hagen, gir le og skjermer for innsyn.

Det tar imidlertid mange år for en alminnelig hekk å bli så høy. Derfor har vi valgt å sette en Prima Ferdighekk, med en plantehøyde på 180 cm. Plantene er liguster (Ligustrum vulgare), akkurat som den hekken som allerede står i forhagen.

Prima Ferdighekk er planter som har vokst 3-5 år lenger enn de hekkeplantene vi vanligvis kan kjøpe i gartneriet. Fordelen er innlysende. I løpet av få timer kan du etablere en ferdig hekk i full høyde.

Jesper har gravd en renne med en dybde på 30 cm. Han har løsnet jorda godt i bunnen, så det er lett for plantene å etablere seg. Hekkeplantene leveres med en klump jord rundt røttene, som holdes sammen av et stykke nedbrytbart lerret, som oppløses i løpet av et års tid etter plantingen.

Når du planter liguster, skal det være ca to en halv plante pr. meter. Det vil si at det skal være en avstand på omkring 40 centimeter fra den ene plantens stamme til den neste.

Du må selvfølgelig underveis sørge for at plantene står rett, og det er en god idé å se over hekken til slutt og forsikre deg om at hver plante står med den peneste siden utover.

Det gjør de nå, og Jesper dekker til plantenes røtter og sørger for å stampe jorda godt ned rundt hver enkelt plante. Det ser voldsomt ut, men det sikrer at jorda komprimeres godt rundt røttene, slik at det er full jordkontakt.

Så kjører Jesper en trillebår med planter til den motsatte siden av hagen, og starter prosessen forfra. Om ikke lenge er også denne hekken ferdig, og hagen har nå fått en pen og ensartet ramme.

Til slutt får alle hekkeplantene en ordentlig omgang med vann. Du må imidlertid verken vanne for mye eller for lite. Ved klattvanning stimuleres rotaktiviteten i toppen, noe som gjør at plantene blir mer følsomme for manglende vanning.

Ved overvanning får hekken gule hengende blader, og vil til slutt dø. Hekken skal helst vannes mye og nøye i det første halve året, gjerne med ca. 10 liter pr. plante hver uke i tørre perioder.

Etter et par måneder er hekken blitt tettere, og har så smått begynt å gå i ett med den gamle hekken. Prima Ferdig Hekk er et kvalitetsprodukt, som gjør det mulig for alle og enhver å få en fullt ferdig hekk på få timer.

Prima Ferdig Hekk selges i enten 150 eller 180 cm høyde. Prima Ferdig Hekk er en opplagt løsning hvis du vil lage en rask avskjerming, hindre innsyn eller bare skape le.