Kull er bare så, ja – forrige århundre ... Selvfølgelig skal du velge en gassgrill!

1. TIDEN

En gassgrill går fra 0-300 grader på under fem minutter. Dermed gjør gassen grillmat til hverdagskost. Selv hvis du kommer sent hjem fra jobb, kan du fortsatt tenne grillen og være klar i tide.

2. VARMEN

I en gassgrill kan du styre temperaturen helt nøyaktig. Uansett om du vil langtidssteke på svak varme, eller grille hardt og raskt, skal du bare vri på et (eller flere) håndtak. Kjøper du en gassgrill med flere brennere, har du full kontroll over stekeflaten og kan justere varmen til forskjellige matvarer.

3. PRISEN

Gassgrillens korte oppvarmingstid sparer energi, og når du er ferdig med å grille, slukker du straks grillen. Dermed bruker du ikke mer gass enn nødvendig. Samtidig er gass billigere enn briketter og kull, så jo mer du griller, desto billigere blir det.

4. MILJØET

Alle som har grillet med briketter vet hvor mye det oser når de tennes opp ... Gassen danner derimot ingen røyk under opptenningen, og har i det hele tatt en vesentlig renere forbrenning enn briketter og trekull. Til glede for både deg selv, naboene og miljøet.

5. SMAKEN

Det er her det for alvor er uenighet ... Men med hånden på hjertet: Kun de færreste kjenner forskjell på mat fra en gassgrill og mat fra en kullgrill. Kull gir riktig nok en nyansert røyksmak, men de fleste "kullhoder" bruker ofte likevel briketter. En moderne gassgrill er til og med konstruert slik at det dannes en kontrollert mengde røyk, for å gi maten den helt riktige grillsmaken.

SE OGSÅ: 5 grunner til å velge kullgrill