Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Luksus ligg – du kan bygge selv!

Med lamellene frest ned i rygg- og setevangene, er alle sammenføyninger usynlige. Du kan også velge å montere hjul.

Så lite som 36 tredeler skåret i sju forskjellige størrelser er alt du skal bruke for å kunne bygge denne flotte liggestolen. Og 27 av delene er i tillegg helt rette og rektangulære og kan, når både bord- og kappsagen er justert, skjæres ut i løpet av et kvarters tid. De siste delene er derimot litt mer utfordrende. Men hvis du laster ned gjør det selv-veiledningen og printer ut skjæreplanen i A4-format (vanlig brevpapir) og klipper og klistrer den sammen til en sammenhengende tegning, har du noe du kan skjære etter med stikksagen.

Last ned skjæreplan til luksusliggestol

Billige eller dyre materialer

Du kan bygge liggestolen i alle slags materialer. Uansett om du velger billig furu eller har en rest av noen eksotiske materialer til overs, vil resultatet uansett få naboen til å nikke anerkjennende til stolen du har laget. Bygger du i eksotisk tre, er det opplagt å behandle den med en transparent olje, så treet synes. Men en farget beis eller maling blir også bra.

Et godt råd er at du starter med å skjære ut en mal av en treplate, for eksempel en tynn MDF- eller kryssfinérplate, til de litt vanskelige utskjæringene som de buede sete- og ryggvangene. Når den nye, flotte og selvbygde liggestolen får premiere hjemme i hagen, må du nemlig regne med at bestillingene strømmer inn fra naboer, venner og bekjente. Da er det praktisk å ha malene på lager.

Last ned gjør det selv-veiledningen og se hvordan du bygger liggestolen

Selv om liggestolen består av mange deler, er den faktisk relativt enkel å bygge. Det vanskeligste er å sage ut de buede sete- og ryggvangene, samt å frese ut. I denne veiledningen får du en skjæreplan og en komplett materialliste. Vi viser også hvordan du:

  • skjærer ut alle stykkene
  • freser spor i vangene
  • stemmer ut til bein
  • bygger alle delene.