Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Luksus ligg – du kan bygge selv!

Med lamellene frest ned i rygg- og setevangene, er alle sammenføyninger usynlige. Du kan også velge å montere hjul.

Så lite som 36 tredeler skåret i sju forskjellige størrelser er alt du skal bruke for å kunne bygge denne flotte liggestolen. Og 27 av delene er i tillegg helt rette og rektangulære og kan, når både bord- og kappsagen er justert, skjæres ut i løpet av et kvarters tid. De siste delene er derimot litt mer utfordrende. Men hvis du laster ned gjør det selv-veiledningen og printer ut skjæreplanen i A4-format (vanlig brevpapir) og klipper og klistrer den sammen til en sammenhengende tegning, har du noe du kan skjære etter med stikksagen.

Billige eller dyre materialer

Du kan bygge liggestolen i alle slags materialer. Uansett om du velger billig furu eller har en rest av noen eksotiske materialer til overs, vil resultatet uansett få naboen til å nikke anerkjennende til stolen du har laget. Bygger du i eksotisk tre, er det opplagt å behandle den med en transparent olje, så treet synes. Men en farget beis eller maling blir også bra.

Et godt råd er at du starter med å skjære ut en mal av en treplate, for eksempel en tynn MDF- eller kryssfinérplate, til de litt vanskelige utskjæringene som de buede sete- og ryggvangene. Når den nye, flotte og selvbygde liggestolen får premiere hjemme i hagen, må du nemlig regne med at bestillingene strømmer inn fra naboer, venner og bekjente. Da er det praktisk å ha malene på lager.

Last ned gjør det selv-veiledningen og se hvordan du bygger liggestolen

Selv om liggestolen består av mange deler, er den faktisk relativt enkel å bygge. Det vanskeligste er å sage ut de buede sete- og ryggvangene, samt å frese ut. I denne veiledningen får du en skjæreplan og en komplett materialliste. Vi viser også hvordan du:

  • skjærer ut alle stykkene
  • freser spor i vangene
  • stemmer ut til bein
  • bygger alle delene.