Video
Lett
Vanskelig

Hagemøbler av hardt tre, for eksempel teak, tar egentlig ikke skade av å være utsatt for vær og vind. Selv om møblene blir grå og kan se litt medtatte ut, er dette egentlig bare et kosmetisk problem.

Utelivet går altså normalt ikke ut over møblenes holdbarhet. Men ønsker du den opprinnelige gyldne gløden tilbake i treet, er det heller ikke noe problem.

PROBLEM

Hagemøblene av teak er blitt alvorlig preget av tidens tann.

LØSNING

Behandling med trerens og olje, gir møblene deres opprinnelige utseende tilbake.

Du kan ganske enkelt få hagemøbler av hardtre til å se ut som nye. Sterk basisk trerens fikser rengjøringen, mens treolje gir treet gløden tilbake.

Du kan ganske enkelt få hagemøbler av hardtre til å se ut som nye. Sterk basisk trerens fikser rengjøringen, mens treolje gir treet gløden tilbake.

Det du skal bruke, er litt tid, litt trerens og olje – og til slutt litt hardt arbeid.

Trerens er sterkt basisk og etsende. Husk derfor å bruke både hansker og beskyttelsesbriller. Pass også på klærne dine. Trerens er et blekemiddel, som også fjerner fargen fra klærne!

SLIK GJØR DU:

1. Det er en god idé å forvanne tremøblene

før du setter i gang med selve behandlingen. Bruk hageslangen, men vent med å smøre på trerensen til vannet har rent av overflatene

2. Trerensen brukes oftest

i konsentrert form, men les på emballasjen. Bruk en myk, langhåret børste, som enkelt kommer seg inn i alle hjørner. Vask med trerensen overalt, ellers blir det fort flekker i overflaten.

3. På spesielt skitne, svarte områder

kan du med fordel bruke en slipekloss med fint slipepapir. Slip inn den våte trerensen i åreretningen. Da unngår du riper.

4. På vanskelig tilgjengelige steder

er det en god idé å ta en gammel tannbørste til hjelp. Trerensen må ikke tørke inn, så la den bare virke i 15-20 minutter, før du skyller den vekk med vann.

5. La hagemøblene tørke helt opp

Vent til dagen etter med å behandle møblene med treoljen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få Gjør Det Selvs store hagebilag og en bor-/skrumaskin for kun 89 kroner

Tilbudet består av en bor-/skrumaskin, 2 utgaver av Gjør Det Selv og et hagebilag, som inneholder veiledning til noen av våre mest populære utendørs prosjekter.

Du får alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 465 kroner!

Ja takk, vis meg mer om det gode tilbudet nå!