Slitte og grå hagemøbler kan lett se ut som disse på bildet.

Slitte og grå hagemøbler kan lett se ut som disse på bildet.

Har du hagemøbler av tre, vil du garantert at de skal fremstå flotte og lite brukt ut når sommeren skal nytes ute i hagen. Ved å gi hagemøblene en kjærlig hånd hvert år blir de ikke bare flotte å se på – du forlenger også levetiden på møblene.

Våren er et flott tidspunkt

Kanskje du har oppbevart hagemøblene dine i ly for vind og snø over vinteren, og de er da tørre og klare til å få en renovering i løpet av våren. Tørt tre er lettere å pusse og det er mer behagelig å jobbe med.

Rens ned treverket

Det er en god ide å rense utemøblene før du går fatt på oljen. Velg en trerens til den riktige tresorten, og gå i gang med en god børste eller en høytrykksspyler, om du har. Sørg for å fordele trerensen godt i alle hjørner og sprekker, slik at du ikke risikerer at det blir flekker på overflaten.

LES OGSÅ: Test av høytrykkspylere

La treet tørke

Når du er ferdig med å rense utemøblene, skal du la dem tørke. Gjerne i et døgns tid eller enda bedre 48 timer, slik at du er sikker på at treet er helt tørt. Sett møblene i solen eller under et tak, slik at du er sikker på at regn eller dugg ikke fukter treet.

Pussing og olje

Før du oljer treverket, kan det være en god ide å gi treverket en omgang med et stykke sandpapir for å få best resultat. Puss i treets lengderetning og børst av støv når du er ferdig. Deretter er møblene klare for å oljes. Les instruksene på beholderen og vær grundig når du påfører oljen. Særlig endene av treet må du passe på at du er nøye med, slik at det blir nok olje. La oljen tørke og ta på et lag ekstra om nødvendig.

Stram leddene

Utemøblene har det med å bli litt løse i leddene. For å unngå at de faller helt fra hverandre, er det en god ide å gå gjennom leddene med skiftenøkkel eller en skrutrekker. På den måten er du sikker på at alt holder seg ordentlig sammen neste gang du er ute i hagen og nyter solen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få Gjør Det Selvs store hagebilag og en bor-/skrumaskin for kun 89 kroner

Tilbudet består av en bor-/skrumaskin, 2 utgaver av Gjør Det Selv og et hagebilag, som inneholder veiledning til noen av våre mest populære utendørs prosjekter.

Du får alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 465 kroner!

Ja takk, vis meg mer om det gode tilbudet nå!