Morten starter med å rydde bedet langs husets fasade. Han bruker en spade til å grave opp alle plantene, og forsøker, så sant det er mulig, å gjemme de forskjellige planter og løker.

De kan han nemlig bruke om igjen, enten i bakhagen eller i den nye forhagen når den er klar til beplantning. Når alle plantene er borte, er det en god idé å gi jorda en rask omgang med riven. Det gjør jorda løs og lett å jobbe med senere.

Store, tette busker, som f.eks. disse laurbærkirsebær-buskene, er lettere å håndtere hvis du starter med å klippe eller sage av alle grenene. Da virker oppgaven mer overkommelig, og du kan mye lettere komme til med spaden.

Bruk en grøftespade, hvis du har det. Med den er det lettere å komme langt ned og få løsnet jorda godt og grundig rundt røttene. Her er Morten så heldig at busken står like ved siden av innkjørselen. Det gjør det mulig å dra opp de siste gjenstridige røttene med en bil.

Den gir seg imidlertid ikke så lett, så det krever et par forsøk før den endelig kommer opp. I den andre enden av hagen kan Morten til gjengjeld ikke komme til med bilen. Så her må det i stedet god, gammeldags rå styrke til for å grave opp roten.

Det tar litt lengre tid, men til sjuende og sist lykkes det å få hakket over røttene, og busken kan løftes bort. Nå er det verste unnagjort, og før anleggsgartneren Jesper begynner på SITT arbeid, går han gjennom hageplanen sammen med Jane.

Først skraper han av det øverste jordlaget, så han på den måten kvitter seg med det resterende gress og ugress. Deretter kaster han alle de gamle hellene og steinene opp i trillebåren, og kjører dem bort.

Nå når hagen er ryddet for all gammel beplantning og belegning, er vi klare til å bygge den opp igjen etter Janes hageplan.