Så snart vår kameramann viste seg, forsvant fuglene. Men i Mettes kjøkkenhage har duene alltid hatt veldig vondt for å la erteplantene være i fred.I den første raden med erter hun sådde i kjøkkenhagen har de fleste ennå ikke spiret.

Hun tror det er duene som har spist ertene. Derfor tar hun sine forholdsregler med neste rad. Ertene blir sådd litt dypere denne gang. Duene har jo vist at de kan finne dem, selv om ertene ennå ikke har kommet opp av jorda. Og da det samtidig er blitt varmt i været, skjer det også en større fordamping av jorda.

Derfor forsøker Mette seg med en alternativ tildekking. Da det er høysesong for rabarbra, henter hun ganske enkelt dagens høst av stilker. Og bladene blir så lagt oppå den nysådde erteraden.

Rabarbrabladene holder nå både på fuktigheten, og samtidig blir det vanskeligere for duene å finne de nysådde ertene. Er du plaget av snegler i kjøkkenhagen, er dette imidlertid en dårlig idé.

Sneglene gjemmer seg nemlig gjerne under bladene om dagen, og snegler spiser også gjerne erter. Så snart ertene viser seg over jorda, må rabarbrabladene fjernes.

Mette vil da være nødt til straks å sette fuglenett over for å unngå de ivrige fuglene. Så snart plantene har nådd en høyde på 20-30 centimeter, er de ikke lenger interessante for fuglene, og da er det heller ingen grunn til å dekke til ertene lenger.