Stativet her er en såkalt loddrett hage. For å sette det opp, må du bruke en drill og noen beslag som følger med når du kjøper det. Finn ut hvor på veggen du ønsker å plassere det – og markér det på veggen. Deretter borer du hull til beslagene, så du kan skru dem fast på veggen.

Når beslagene er fastmontert på veggen, er det veldig enkelt å sette fast stativet. Du må bare treffe hullene i beslagene, og så går monteringen nesten av seg selv. Nå er stativet på plass – og så skal de enkelte pottene bare henges opp.

Her er det krydderurtene som skal ha plass i den loddrette hagen. Potten må passe noenlunde i størrelse, så det er smart å sjekke først hvis du vil plante om. For å sikre at det er plass nok til å henge opp pottene på stativet, planter Karina krydderurtene slik at de er plassert primært i den ene siden av pottene.

For når pottene skal gripe fast i stativet, vil de komme til å henge med en viss helling utover. Selve monteringen er ganske enkel. Potten skal nærmest hektes på – først ovenfra, deretter nedenfra.

Så mangler pottene bare litt vann. Og dermed er den loddrette krydderhagen faktisk klar til bruk. Værsågod smak – og velbekomme!