Treet blomstrer som et av de siste midt på sommeren, og det er biene glade for. Treet hører til belgplantene, og samler nitrogen fra luften. Det skygger bare litt, og gir dermed både lys og næring til naboplanter.

Selve veden fra robinia er svært velegnet i hagen, hvor man kanskje ellers ville ha brukt trykkimpregnerte tre, som er meget miljøbelastende. Veden tilhører de såkalte selvimpregnerende treslagene, som også omfatter tuja, lerk og douglasgran.

Disse artene inneholder noen stoffer som nedsetter den biologiske nedbrytningsprosessen, og derfor har de usedvanlig lang holdbarhet.I denne hagen er plantekassene med tomater for eksempel av robinia. Men også alle steder hvor det er brukt stolper i jorda er det robiniatre.

Både i kjøkkenhageavdelingen – og ved den nyanlagte kvistinnhegningen. Disse stolpene tåler nemlig jordkontakten bedre enn alle andre tresorter. Undersøkelser har vist at robiniatre faktisk kan holde i over 30 år med jordkontakt. Til sammenlikning er eik bare målt til å kunne holde i opptil 25 år i jorda.

Robinia kalles også for falsk akasie. Treet ble introdusert fra Sentralamerika til Europa for omkring 400 år siden. De største drevne skogbruk med robiniatre finnes i Ungarn.

Robiniatre betraktes på ingen måte som truet, og det er derfor et godt og meget bærekraftig valg i den økologiske hagen.