Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Plantebord

Bordet utgjør et helt lite planteverksted, der alt har sin faste plass. Hyllen under bordplaten er perfekt til for eksempel jord og potter.

Jobber du ofte med planter som skal ha nye potter, eller plantes om, er det fantastisk å ha et plantebord – et bord i riktig høyde som du ikke trenger å gjøre rent når jobben er ferdig, og som alltid står klart til bruk.

Det er enkelt å lage bordet selv, og her viser vi deg hvordan du kan lage et solid bord, uten at det koster deg en formue.

Vi har brukt 30 x 60 cm betongheller i 6 cm tykkelse som bordplate. Fordi hellene tåler både vann, jord og slag, kan du vanskelig tenke deg en mer robust overflate. Hellene er til og med rimelige i innkjøp – ca 200 kroner for de fem hellene som vi har brukt.

Plantebord med god plass

Plantebordet har fått god avsettingsplass rundt bordplaten, slik at blomsterjord, potter og planteredskaper kan settes et fast sted– akkurat der det er bruk for dem. Til å sørge for det, er det laget godt med opphengsplass til redskaper, i tillegg til hyller over og under bordplaten.

Store krukker veier ganske mye. Derfor har vi laget bordet så det også er blitt plass til en liten, lavere bordplate på enden, der store krukker kan plasseres slik at arbeidshøyden også her blir perfekt.

Understellet er laget av kraftige materialer som passer til hellene. Hvis du vil ha det til å holde ekstra lenge, kan du eventuelt bruke trykkimpregnerte materialer.

I byggeveiledningen viser vi deg trinn for trinn hvordan du bygger det smarte plantebordet. Du kan blant annet se hvordan plantebordet skjæres ut og samles, og deretter hvordan du monterer hyllene slik at de holder store, tunge krukker.