Her har forskjellige klatrere fått et trestativ, som dekker hele den litt kjedelige mursteinsveggen. I løpet av sommeren får praktvindelen (Ipomoea) og deres naboer lov å vokse seg store og flotte, så de til slutt stort sett vil dekke den triste muren med flotte, grønne blader og fine blomster.

Hvis du ønsker et godt resultat med de slyngende og klatrende sommerblomstene, er det selvfølgelig helt avgjørende å gi dem noe de kan klatre i. Denne fine løsningen er f.eks. hjemmelagd av egenproduserte hasselpinner. Den fungerer godt til praktvindelen, som klatrer oppover ved å slynge seg.

De deilig duftende erteblomstene har derimot små tråder som de klatrer med. Trådene er så små at de neppe kan favne en tykk metallstang. Så her er metallstativet utstyrt med hønsenetting. Det gir blomstertrådene en bedre mulighet for å få godt tak på vei oppover stativet.

Uten hønsenettingen kan ikke plantene få ordentlig feste, og de ville trolig i stedet legge seg bortover belegningen. Så tenk over hvordan de forskjellige sommerblomstene klatrer før du planter dem, og gi dem et egnet stativ å vokse oppetter.

Da har du i hvert fall sørget for at dine klatrende sommerblomster kan komme godt på vei til et bedre resultat. Velger du erteblomst, som her, så husk også å plukke av de små belgene kontinuerlig.

Hvis planten først får lov å modne frøene, vil den etter hvert holde opp med å blomstre.