De første plantene du planter ut i drivhuset, kan følgelig ha godt av å bli dekket til om natten med en fiberduk. Den holder litt på varmen. Bare du husker å fjerne duken igjen neste dag. Plantene har nemlig behov for alt det lys de kan få når vi fortsatt er først på sesongen.

Senere kan temperaturen lett komme opp i over 30 grader på en solrik dag, og da må du sørge for å lufte ut. For mer enn 30 graders varme er for mye for de fleste typiske drivhusplanter.

Sørg derfor for å åpne vinduene i drivhuset, så temperaturen kan holde seg under 30 grader. Og la også bare døren stå på vidt gap i samme slengen.Fra slutten av mai kan du eventuelt også skygge drivhuset ditt med kalk for å holde temperaturen i sjakk.

Midt på sommeren er nettene ofte ganske varme, og da kan du bare la døren til drivhuset stå åpen hele døgnet. Sist på sesongen er det derimot ofte en meget høy luftfuktighet i drivhuset.

Det krever utlufting døgnet rundt for å skape luftsirkulasjon nok til å unngå at plantene kverkes av ulike soppsykdommer.