Slimspor er f.eks. et ganske sikkert tegn på at en snegle har vært på ferde. Og ser du slike hull i grønnsakene, kan det nok lønne seg å kikke nærmere etter.Her er det en mordersnegle som har søkt ly og næring, og da kan det fort gå den gale veien med avlingen din.Også denne melonen ser ut til å ha hatt besøk.

Det er både slimspor og et hull. Kanskje er det også her en snegle som nyter drivhusets frukter. Se deg godt rundt, og løft gjerne f.eks. plantesekkene litt opp. Snegler liker å gjemme seg på fuktige steder, og kommer som regel først fram i skumringen eller tidlig om morgenen.

Når du har funnet synderen, er det bare én utvei. Gjør den uskadelig for vekstene dine! Denne melonen er ikke lenger mye verdt, så den ryker ut med det samme.Ønsker du å forebygge den slags ergerlige skader, kan du legge ut sneglegift.

LES OGSÅ: Skjeggkre: Slik kan du unngå skjeggkre

Sneglekornene her heter Ferramol, og er godkjent til økologisk dyrking. Sneglene blir tiltrukket av sneglegiftens lukt, og når de spiser kornene, dør de. Spre derfor sneglekornene litt rundt i drivhuset, hvor du antar at sneglene vil være.

Ferramol oppløses i regnvær. Så snart du vanner i drivhuset, vil kornene derfor miste effekten – og resultatet ser slik ut. Da må du ut med nye sneglekorn.