Her har Jane gjemt noen påskeliljer, som har stått i potter. Blomstene har fått lov til å visne nesten helt ned i fred og ro, mens løkene har samlet energi til neste års blomstring.

Jane splitter derfor løkene og fjerner jorda som sitter fast i rotnettet under dem. Hun klipper av de visne stilkene med en hagesaks, og samler de største løkene i et spann.

Det er nemlig stor forskjell på størrelsen på løkene. De store løkene i spannet planter hun i bedene med det samme. De mindre løkene planter hun et annet og mer diskret sted i hagen, hvor de først kan vokse seg større før de er klare til å blomstre.

Store løker gir nemlig flottest blomster, og meningen med bedene er jo nettopp at de skal være så pene som mulig. Ved å bruke løkene fra pottene om igjen, får du både mer for pengene og samtidig mer glede av blomstene dine enn om du bare hadde kassert de visne påskeliljene.

I tillegg til løkene fra påskeliljene, har Jane også gjemt noen fra den gamle hagen. De har hun vasket og sortert etter type. Disse løkene vil hun plante sammen med påskeliljene.

Hun planter løkene tett på hostaene som allerede står i bedet. Da vil løkene blomstre tidlig, og når hostaene senere folder ut sine fine blader, vil de dekke for de ikke fullt så pene løktoppene mens de visner.

På den måten kan hun utnytte de skiftende årstidene best mulig, slik at det hele tiden er et flott blikkfang i bedet.