Du forynger busken ved å beskjære den. Alle de gamle grenene må du skjære bort. Når de er borte, får de nye skuddene mer plass til å utfolde seg. Klipp av grenen rett over det nye skuddet du gjerne vil beholde.

Bevar også de skuddene som peker i den retningen du ønsker at busken skal vokse i. Skuddene blir nemlig til nye grener, som igjen får nye skudd. Slik kan du selv forme busken.

Sommerfuglbusker vokser meget kraftig hver sesong, og bør skjæres ned til 30-40 cm hvert år tidlig om våren. Uten denne beskjæringen har busken vokst seg større og uregjerlig, og den har blitt skjevere og skjevere.

Buddlejaens grener er også ganske sprøe, og risikerer lett å brekke av i vinden, hvis de får lov til å vokse seg for store.

Beskjær derfor gjerne dine sommerfuglbusker én gang i året – og gjør det helst i april måned, før den nye veksten starter.

Busken her er nå klar til å vokse videre under mer kontrollerte forhold. Og med denne beskjæringen vil den helt sikkert også være et penere syn senere på sommeren.

Allerede etter en drøy måned har det kommet mange nye skudd. Og det er tydelig at det kommer blomster, så til tross for den kraftige beskjæringen vil den nok blomstre utover ettersommeren.