Jesper starter med å rake og jevne jorda i bedet, så det er jevnt og fritt for ugress. Da har du det beste utgangspunktet for å plante til bedet. Deretter vanner han jorda grundig så den er gjennomvåt, noe som gjør det lettere for de nye plantene å etablere seg.

Når jorda har fått rikelig med vann, henter Jesper plantene og pakker dem ut. Plantene her er villjordbær, men de er kjøpt på ruller – akkurat som man kan kjøpe gress på ruller.

I tillegg til jordbær, kan du også få mange andre bunndekkplanter, som f.eks. storkenebb (Geranium can. ”Biokovo”) i denne sammenrullede formen.Mattene er 40 cm brede og 125 cm lange.

Det passer perfekt til dette bedets dimensjoner, så det er ikke behov for å tilpasse mattene her. Matten er 6 cm tykk, og det hadde Jesper gravd til i forveien, så nivået passer med det samme.

Jesper gir straks jordbærplantene vann, før han fortsetter med resten av bedet. De første 2 til 4 ukene må du vanne plantene minimum annenhver dag, hvis det ikke regner. Og her, en snau måned senere, er det tydelig at bedet har klart seg godt.

Det har allerede begynt å få fine hvite blomster. Og ytterligere en måned senere kvitterer plantene med en overflod av små, søte jordbær.