Et av Karinas favoritt-materialer til oppbinding er pil. Og den er ganske lett å jobbe med, når bare grenene er godt oppblødt før du går i gang. Når du vil flette en kule, må du først forme pilekvisten så den runder – og du kan bøye kvisten til en ring.

Ta godt øyemål av ringens størrelse i forhold til krukken den skal passe til. Bøy så til i alt fire ringer med samme diameter. Når du setter sammen ringene som en kule, begynner prosjektet å ta form.Bind så tre av ringene sammen med en snor – både i topp og bunn – rundt samme akse.

Når begge snorene er festet godt, er du klar til å montere den fjerde ringen. Den skyver du inn over de andre ringene, men i den andre retningen. Nærmest som ekvator på en globus. Bind den eventuelt også med litt snor, så er det litt lettere å holde styr på kuleformen til du fletter inn flere pilekvister.

Dermed er skjelettet til kulen klart. Og du kan nå fortsette med å flette pilegrener inn på kryss og tvers. Bare flett grenene ganske uregelmessig, så kulen får et rustikt og fugleredeaktig uttrykk. Du kan lage kulen tett eller mer åpen, alt etter hva du vil bruke den til og hvilket uttrykk du ønsker.

Når du synes den er slik du gjerne vil ha den, fjerner du de små hjelpesnorene. Kulen vil nok holde seg fint sammen ved egen hjelp. Så er kulen klar – og de innkjøpte klematis skal plantes i krukken.

De støttende bambuspinnene er det ikke lenger bruk for når plantene skal kravle oppetter kulen, så de kan du bare fjerne. Plantestilkene har allerede snodd seg godt inn i hverandre, så de må løsnes litt, slik at du lettere kan binde opp planten til slutt.

Når krukken er vel beplantet, så trykk enda noen pilegrener ned i krukken – rundt kulen. De kan tjene som en slags holder for kulen, så den løfter seg og til slutt nærmest svever et stykke over krukken.

Deretter må du – med litt nennsomhet – flette planten inn og ut mellom pilegrenene, så den fordeler seg noenlunde jevnt og selv kan klatre videre rundt i kulen. Her runder Karina av med å flette et par pileringer rundt nederste del av stativet hun satte kulen fast i krukken med.

Da er hun i hvert fall sikker på at den ikke flyr sin vei. Dermed er krukkearrangementet med pilekulen ferdig. Klematisen får nå mulighet til å vokse seg større og større. Og om ikke lenge vil den såmenn fylle kulen godt opp.