I løpet av våren, når risikoen for nattefrost er over, er det tid for en grundig opprydding for å gjøre klar til dette årets flor av nye planter til krukkehagen på terrassen. En sammenplanting fra forrige år har bare delvis overlevd. Den må deles.

Men først må hun sortere fra bunnen, hvor potteskår har vært til hjelp som drenering – og en omvendt plastpotte har fungert som fyll slik at Karina har kunnet spare litt på pottejorda. Hun skiller derfor det grønne fra det visne, og gjemmer det grønne til en ny krukke, mens hun fjerner det visne.

Krukken børster hun først innvendig – og deretter vender hun bunnen i været, og også bunnen får en omgang med den stive børsten. Det er masser av små potter å gå gjennom. De må tømmes, ristes, børstes og sorteres. Lukes må det også, så det bare er den tiltenkte planten som vil komme til å gro i hver krukke.

Slik fortsetter vårrengjøringen av inventaret, til alt er gått gjennom og sortert. Nå når den er ryddet, trenger den gamle hagebenken en omgang med kosten. Karina samler krukkene med planter i skyggen.

Ved siden av står alle de tomme krukkene, foruten kasser, baljer og hva det ellers måtte være, så hun kan få plass til å gjøre rent på terrassen. Så må det feies. Det har samlet seg en del skitt i løpet av vinteren.Det er nå tydelig hvor ugresset har slått røtter.

Den verste skitten fjerner Karina fra gressplenen med en rive. Og så gjelder det ugresset mellom hellene. Omsider er terrassen i ferd med å bli klar til å ta imot krukkene på ny. Men først får alle de tomme krukkene en ordentlig runde i baljen.

På den måten sikrer Karina seg at både spindelvev, smådyr og eventuelt sykdomskim fra tidligere forsvinner, slik at den kommende krukkehagen får en god start på livet. Her er det en snegle som har funnet seg et tilfluktssted. Også den vasker hun bort.Vannet er etter hvert blitt ganske skittent.

Det får bedet glede av. For nå skal baljen brukes til å legge en stor terrakotta-krukke i bløt. Når krukken er godt fuktet opp, holder den også bedre på vannet til de plantene som om litt skal flytte inn i den.

Det eneste som gjenstår for Karina nå er å kaste restene fra den gamle krukkehagen på komposthaugen.