Den lille georginen her tåler f.eks. ikke frost. Og andre krukker og planter, som f.eks. den store hawaiirosen midt i bildet, vil gjerne stå litt lunt. Karina tar bare planten opp av potten. Klipper av toppen og plasserer den i en liten kurv, som hun har fôret med spon eller sagflis i bunnen.

Begge georginene får samme beholdning før hun plasserer dem frostfritt for vinteren. Hawaiirosen har kastet bladene for denne sesongen. Den kan saktens overvintre, hvis den bare plasseres et godt beskyttet sted. Men først klipper Karina den litt ned. Hun klipper planten jevnt i fasong – over skuddene hele veien rundt.

Den lille krukken huser en mindre verbenaen. Den klipper hun også ned, før hun setter begge krukkene inn i drivhuset. Til slutt får også en krukke med mynte overvintringsplass ved siden av. Denne krukken med roser er frostsikker. Men for rosenes skyld er det likevel en god idé å pakke krukken godt inn.

For det blir fort for kaldt for plantene i en krukke, så rosenes røtter vil helt klart foretrekke en god og lun vinterdyne. Det er langt varmere for røttene å stå i vanlig hagejord, men har du ikke mulighet for å plante ut rosene, så kan du hjelpe plantene på vei ved å pakke krukken inn i isolerende materiale, f.eks. rockwool, som her.

Karina fester isoleringen med gaffertape. Da sitter den godt og tett rundt krukken.Men det ser ikke særlig pent ut. Karina pakker derfor inn krukken i ytterligere et lag. Denne gangen skjuler hun isoleringen med en kraftig brun papirpose. Hun setter posen fast med vanlig gjennomsiktig tape.

Deretter en snor, som hun vikler godt og grundig rundt krukken og papirposen, så den holder godt på det hele. På toppen fyller hun opp med prydbark. Det hjelper litt med å holde på varmen en kald vinterdag, og så ser det ganske pent ut.

Nå er rosen i krukken noe bedre beskyttet enn før. Men den må gjerne også få enda litt beskyttelse. Det kan du gjøre ved å stille krukken inn under et utheng, som f.eks. her i vedskjulet, hvor denne krukken nå er klar til å gå vinteren i møte med litt lunere forhold enn før.