En tur i et hagesenter eller gartneri kan gi deg god inspirasjon, men mange av plantene kan man jo også bare kjøpe på supermarkedet. Det er verdt å merke seg hvilke krukker man har tenkt å bruke når man går til innkjøp av planter.

Plantene bør jo helst matche krukken, hvis det er mulig å ta høyde for det. Foruten en definert fargeblanding, gjelder de samme tommelfingerregler i krukkehagen som hvis du skulle plante til et bed.

Det må gjerne være planter som kan spre seg utover og legge en god bunn. Noe som rager litt opp. Og noe som gir fylde til krukkehagen. Tenk også på at noen planter krever mer stell enn andre.

Klassiske sommerblomster, som margueritter, petunia eller pelargonia, som her, krever at du kontinuerlig kniper av visne blomster hvis de skal fortsette blomstringen.

Den nyere Million Bells (Calibrachoa), som henger her, trenger derimot ikke et slikt fortløpende stell. Framfor alt må du velge planter som du liker – og som passer til dine krukker, ditt hagemiljø og krukkehagen du ønsker deg.