Men det kan såvisst la seg gjøre å få glede av fjorårets overvintrede innkjøp igjen. Løsningen er å klippe ned pelargoniaene – og lage nye stiklinger av toppskuddene fra de puslete grenene. Først må de få lov til å trekke litt vann i et spann.

Imens fukter Karina litt så- og priklejord godt, og fyller opp et par krukker med den fuktige, næringsfattige jorda, som er best å bruke når du skal lage stiklinger. Hun prikker noen hull med en bambuspinne, så pottene blir klare til å ta imot stiklingene.

Toppskuddet brekker hun av. Og så plukker hun bort ytterligere noe av bladmassen, så stiklingen ikke skal trekke så mye vann opp til bladene. Hun lar det imidlertid bli igjen litt grønt. Det gjør planten i stand til å fange lyset.

Stiklingene plasserer hun langsmed siden av potten. Her er jorda litt mer luftig enn i midten, og det er noe stiklingene liker. Stiklingene skal nå stå og slå røtter i en meget høy luftfuktighet. Derfor må de etter hvert dekkes med plast.

Men først stikker Karina noen bambuspinner ned langs siden av potten. Med en liten plastpose lukker hun stiklingene inne, så luftfuktigheten bevares. Til slutt stiller hun dem litt i skyggen inne i det lune drivhuset.

Nå skal de bare vannes, så de ikke tørker ut. Og om kort tid vil hun igjen ha nye små pelargoniaplanter.