Først gjør hun klar pottejorda. Når Karina planter, heller hun alltid jorda i en beholder og tilsetter godt med vann. Underveis blander hun vann og jord godt sammen med en planteskje. De kommende plantene vokser riktig godt fra start av når hun planter dem i den godt fuktige jorda. Også plantene må fuktes godt.

Karina fyller et lite fat med vann, og plasserer plantene i det. Før hun setter dem i baljen, sjekker hun om det fins eventuelle snegler og snegleegg. Hun løsner også forsiktig røttene hvis de er surret godt rundt i den lille potten. Slik får de lov å trekke vann en halv times tid, før hun planter dem.

Krukken i baljen er blitt vendt på noen ganger. Den er etter hvert blitt godt mettet med vann, og klar for plantene. Det første Karina putter i krukken er potteskår. Hun plasserer dem med omhu rundt drenshullet i krukken så jorda ikke faller ut, men samtidig slik at det er passasje for overflødig vann.

Det blir også plass til tre små plastpotter, som fyller godt opp. Dermed blir det mulig å spare litt på pottejorda, samtidig som det bidrar til litt luftige forhold inne i krukken. Til slutt fyller hun opp med løs-leca. Dermed er det etablert en riktig god drenering i bunnen av krukken.

Karina tilsetter noe av den fuktige jorda. Og rensker den klassiske lyserøde Dr. Ingrid-pelargonia for gule blader før hun plasserer den i krukken. Pelargoniaen skal gi sammenplantingen litt høyde. Deretter den rikt blomstrende Million Bells, som med sin hengende vekst også egner seg godt til ampler.

Ved siden av plasserer hun en flerfarget verbena, som varierer fra hvit til rosa og har inspirert til fargevalget på resten av plantene. Det er alltid en god idé å holde seg til en bestemt fargeskala i krukken. Det gir som regel best og penest resultat.

Foran pelargoniaen den hvitrosa tvillingblomsten Diascia, som gir sammenplantingen et godt dekke med sin litt hengende vekst. Hun finjusterer plantenes plassering fortløpende – og fyller etter med den fuktige jorda mens hun forsikrer seg om at alle plantene har god jordkontakt.

Karina ønsker et frodig uttrykk fra start av, så hun har alltid rikelig med planter og fyller krukkene sine godt opp – alt mens hun har helhetsinntrykket for øye. På toppen legger hun noen potteskår, som bidrar til å holde godt på fuktigheten.

Også bark eller f.eks. stein fra stranda kan gi samme effekt – og det kan såmenn også se ganske dekorativt ut.Og selv om jorda på forhånd var fuktet godt, runder hun likevel av med en omgang vann.

Nå skal plantene bare få lov til å vokse godt i krukken. Slik fortsetter Karina plantingen i krukke for krukke.