Allerede på tegnebordet er det viktig å ta høyde for hva det er for en plante som skal vokse her. Både fordi slyngplantene vokser til værs på forskjellig vis – og fordi det er stor forskjell på tyngden av dem når de får noen år på baken.

En blåregn slynger seg oppover med stammen. Den er kraftig voksende, og blir forholdsvis tung. Derfor må en slik plante ha en gedigen konstruksjon, som kan bære en del vekt. Men det må også være noe med et mindre omfang enn stolpene, som blåregnen til å begynne med kan sno stammen sin rundt.

I første omgang bruker Jane et foto fra hagen som utgangspunkt for sin skisse. Pergolaen skal følge det eksisterende plankeverket, som går fra husets hjørne og slår en 90 graders vinkel bortover mot et eksisterende sykkelskur.

Stolpene som fra før støtter plankeverket må alle forlenges i høyden. Det kan f.eks. gjøres ved å skjære en profil, slik at den eksisterende stolpen kan settes sammen med et nytt stolpestykke. Når man så både limer og skrur fast skjøten, får man et holdbart resultat.

Oppå stolpeforlengerne må det monteres en overligger. Den er litt smalere i sin dimensjon enn stolpene. Det gjør helhetsinntrykket litt lettere.På innersiden av stolpene på hver side og under overliggeren må det monteres en tykk stålwire.

Wiren må sitte med en avstand på minst 5 cm fra trestolpene. Det er rundt denne wiren blåregnen kan slynge stammen sin. Når tegningen er klar, er det ikke så vanskelig å gå i gang med pergolaen.