De pene, staselige staudene har en tendens til å velte hvis det kommer et kraftig regnskyll. Derfor må du la riddersporerene dine få en pinne å støtte seg til. Og det bør du selvsagt gjøre før det første tunge sommerregnet kommer. Også blodtoppen er utsatt.

Denne har lagt seg etter regn og vind, men med én enkelt bambuspinne får den hjelp til å rette seg opp. Andre stauder klarer seg på forskjellig vis. Her på en ganske selvstendig måte, hvor pionene får god støtte av gressplantene som vokser ved siden av.

En fin og meget naturlig støttepedagog når de tunge blomsterhodene tynger planten. Du kan også gi pionene en hjelpende hånd med forskjellige kjøpte eller håndlagde støttearrangementer.

Pionene har her fått sin egen enkle inngjerding av hasselkvister. Det ser pent ut – og med tunge blomster i toppen er det godt å ha noe å lene seg til. Mer massivt er forskjellige vinklede jernstykker fra byggmarkedet.

Jern har den fordel at fargen raskt går i ett med plantene og jorda.Jern råtner heller ikke, som for eksempel bambuspinner. Så når du først har skaffet deg noen slike, har du støtte til mange år framover.

Med litt øvelse og kreativitet kan du stikke endene i jorda, heve det som heves bør – og ganske fikst skjule jernet helt.