Alle Birgits planter tåler å stå i et frittliggende bed uten særlige leforhold. Og alle plantene er sunne og robuste sorter, som trives godt i full sol. For å kunne se bedre hvordan plantene i bedet utvikler seg gjennom sesongen, hopper vi her i filmen fram til blomstringstiden.

Birgit har valgt planter som gjør bedet levende hele veien rundt. Det skal være noe som øyet kan gå på oppdagelsesferd i. I bunnen såvel som i høyden. Et storblomstrende blikkfang, fargeklatter i lufta og et fint streif av naturlighet i form av gress.

De storblomstrende plantene i bedet er pioner (Paeonia), dagliljer (Hemerocallis) og forskjellige slags purpursolhatt (Echinacea). Som høytvoksende sorter har hun valgt hønsegress (Persicaria), blodtopp (Sanguisorba) og kransveronika (Veronicastrum virginicum).

To grupper av solbrud (Helenium) gir fylde og vokser villig opp, i likhet med de sent blomstrende asters (Aster). Forskjellige typer floks forlenger blomstringssesongen, og gir sammen med de naturlige gresstypene og asters med årene god støtte til pionene når de blir tunge av de overdådige blomstene i juni.

Salvien ”Mai Nacht” utgjør kantene i bedet, sammen med forskjellige putevoksende storkenebb (geranium Rosemoor + Rebecca Moss), som er fine bunndekkere.

Bedet har to høydepunkter med blomstring. I juni, hvor pioner, salvie og storkenebb pynter bedet, og igjen i august/september, hvor gress, blodtopp og solbrud preger bildet. Det er også blomster på andre tidspunkter, men bare ikke fullt så markant.