Den bare grenen som velter ut over det grønne gjerdet her, var en gang et lite epletre. Men i dag kan Maren uten problemer dra opp treet. Rotnettet er nemlig fullstendig forsvunnet. En jordrotte har hygget seg.

Den har spist alle røttene, så treet har ikke hatt en sjanse. Man kan faktisk tydelig se hvor rotten har gnaget. Og man kan også ane riss fra dyrets poter.Skal du fange en jordrotte, må du sette opp feller. Det kan f.eks. være en muldvarpfelle, men du kan også bruke en rottefelle.

Jordrotte kalles også for vannrotte, eller vånd.Under spannet her har Maren satt opp to rottefeller. Hun har funnet et nedgangshull som jordrotten bruker, og nå håper hun bare på at den får lyst på litt gulrot. I tillegg til eple, er gulrot vanligvis én av livrettene.

Hvis jordrotten benytter denne utgangen på ny, er det stor sannsynlighet for at den vil gå i en av fellene. Spannet utgjør også en viktig funksjon. Dels beskytter det andre dyr mot å gå i fellen, og dels holder det lyset borte fra hullet. Jordrotten trives nemlig best i mørket.