I det lange løp kan man få nok av den slags. Deres røtter kan stikke flere meter dypt. Forsøker du å dra ugresset opp med roten, vil du ofte komme til å rykke over den sprøe roten.

Da vil det nok fort vite å skyte igjen. Og det kanskje med enda flere sideskudd enn før. Det finnes en utvei. Men den involverer kjemi. Det kjemiske stoffet heter glyphosat, og selges blant annet under produktnavnet Roundup.

Stoffet glyphosat trenger inn i planten gjennom de grønne delene. Derfra transporteres stoffet rundt i hele planten og ned i røttene. Du må være veldig forsiktig når du bruker Roundup.

Gjør for eksempel som Birgit. Hun bruker en liten pensel til å forsiktig smøre stoffet på ugressbladene. Stoffet forhindrer planten i å danne viktige aminosyrer, som er nødvendig for å vokse og overleve.

Planten vil derfor dø i løpet av ei uke eller to.Roundup bør bare brukes i stille og tørt vær. Temperaturen skal være over 10 grader – og midlet må aldri overdoseres!

Les for all del etiketten før bruk. Det kan være nødvendig å gjenta behandlingen etter et par uker for å bli helt kvitt det mest gjenstridige rot-ugresset.