´

Man skal ikke være redd for å ta godt tak når planten skal deles. Det tåler den. Klipp også gjerne plantene ned. Da vil de i tiden framover bruke sin energi på å skyte på nytt.

Dan deler opp plantene i mindre stykker. Det gjøres ved hjelp av saksen. Og man behøver ikke å være redd for å klippe i røttene, hvis de er litt gjenstridige.Når du har et passende antall nye, små planter, er det på tide å potte dem opp i noen nettpotter.

Her fyller Dan opp pottene med den spesielle damjorda, som er velegnet til planter som skal stå på lavt vann. Potten får også en gjødselskule med langtidsvirkende gjødsel, før han planter den lille, nye sivplanten i potten og fyller etter med mer damjord.

Om ikke lenge er den kjedelige, gamle planten blitt til en hel liten gruppe av små sivplanter, som igjen vil skyte nye, grønne stengler når våren kommer. Dermed gjenstår det bare å dekke toppen av pottene med et lag småstein. De vil holde på jorda i pottene, og samtidig forhindrer de at eventuelle fisk vil ”rote” i jorda.

Nå er pottene ferdige, og klare til å komme i dammen. Har du ikke bruk for flere planter i din eget dam, vil en annen dam-eier sikkert bli glad for litt ekstra. Ellers kan du oppbevare plantene et fuktig sted til du får bruk for dem.