Støtten – eller anlegget, som den kalles – er helt enkelt laget av to trebiter, som er satt sammen og skåret på en slik måte at de kan støtte stikksagen på mange forskjellige måter. For eksempel som her, hvis du skal skjære et «tak» på stolpetoppen, slik at regnvannet kan renne av.

Det skrå bordet bakerst støtter stikksagen i en 45 graders vinkel, så det nærmest er umulig å sage skjevt. Flytt anlegget over på den andre siden, og fest det med skrutvinger. Nå kan du sage sikkert og helt rett fra denne siden.

Anlegget er også velegnet hvis du skal lage mønster på stolpene. Her vil fagmannen vise hvordan du lager det klassiske stolpemønsteret med en stikksag og støtte av et anlegg. Markér først hvor utskjæringen skal sitte. Her setter vi den 5 cm nede.Og ytterligere en markering halvannen centimeter lengre ned, noe som skal være bredden på utskjæringen.

Bruk vinkelen, og strek opp hele veien rundt stolpen. Plassér anlegget så den øverste kanten flukter med den øverste streken, og fest det med en tvinge. Nå kan du med sikker hånd sage 45 grader inn i stolpen i den dybden du ønsker. Og fortsette på samme måte hele veien rundt stolpen.

Når alle fire sidene er skåret øverst, er det bare å plassere anlegget ved den nederste streken, og sage 45 grader derfra. På kort tid har du fått skåret til både stolpetopp og utsmykning – og utskjæringen er garantert både flott og rett.