Staudene må selvfølgelig ha en god pottejord å vokse i. Bland også gjerne pottejorda med litt grus, så røttene får god drenering i krukken. Du klargjør plantene på samme måte som om du skulle plante dem i et bed.

Til den store krukken har Birgit valgt en gressplante som skaper høyde og bakgrunn for en lenge blomstrende storkenebb (Geranium rozanne). Geranium rozanne er forholdsvis ny på markedet, og utmerker seg ved masser av blomster fra juli og helt til oktober.

Den lille, grønne krukken er blitt vert for en hosta med brokede blader, som trives best i skyggen. Birgit setter krukkene der hun gjerne vil ha dem for å pynte opp, før hun runder av med en god omgang vann.

Noen uker senere kommer enda en krukke til for å gi den lille krukkeavdelingen litt mer farge. Denne angen er gresset ledsaget av sommerblomsten gaura (Gaura lindheimeri) med hvit-rosa blomster, som stikker opp av krukken.

I bunnen bukstråblomst (Helichrysum petiolare) med fint, grågrønt og dunlette blader. Bukstråbomst er ikke spesielt hardfør på våre breddegrader, men den er dekorativ i bunnen av beplantingen med sin lange vekst.

Samlingen av krukker kan plasseres der du ønsker det. Du må bare ta hensyn til de enkelte staudenes behov for lys. Husk å vanne krukkene jevnlig i hele vekstsesongen.

Når frosten kommer, setter du krukkene på et litt beskyttet sted – for eksempel under et utspring. Så titter staudene ganske sikkert opp av jorda igjen til neste år.