Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lesernes beste ideer: Lag et utekjøkken

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Med et utekjøkken kan du flytte matlagingen utendørs, og nyte sommerkveldene enda mer. Gjør Det Selvs lesere har gode tips til smarte løsninger.

Utekjøkken grill av skittentøyskurver

Utekjøkkenet er laget av to avlagte skittentøyskurver, som grillen er satt opp mellom.

1. Utekjøkken av Skittentøyskurver

"Da vi skulle skifte ut skittentøyskurvene våre, klarte jeg ikke å få meg til å kaste dem. Jeg var sikker på at de kunne bli brukt til noe, på et eller annet tidspunkt.

Da sommeren kom, lengtet vi etter et utekjøkken, men vi syntes de var for dyre. Derfor fikk jeg ideen til å gjøre om de to skittentøyskurvene til et fikst lite utekjøkken.

INSPIRASJON: Ta kjøkkenet med ut

Etter noen oppmålinger og hjelp fra en lokal smed, fikk jeg laget noen rustfrie plater, som utgjorde bunn, topp og vask. De tidligere lokkene ble gjort om til sidebord, som kan klappes opp og ned etter behov.

I venstre side oppbevares gassflasken, og i høyre side står det ei bøtte til avløpsvann fra vasken. Vannkranen koblet jeg ganske enkelt til en vannslange. Dermed fikk vi vårt eget spesialdesignede utekjøkken til en rimelig penge. L.J."

2. Lekkert mobilt utekjøkken

"Jeg har laget et utekjøkken av trykkimpregnerte lekter, etter inspirasjon fra et Gjør Det Selv-blad. Jeg syntes bordet var veldig flott, men fant på noen forbedringer.

Utekjøkkenet er satt sammen av mange deler, ettersom det består av utskårne lektestykker. Jeg syntes det ble for mange små deler å male, derfor har jeg bare malt de korte stykkene og hjørnene svarte. Det fremhever den luftige og “stripete” effekten i konstruksjonen, med minimal malingsjobb.

Jeg har utstyrt bordet med hjul, slik at det er enkelt å flytte rundt. Hjulene kan løftes, så de ikke har kontakt med bakken.

Bordet står også helt fast når det skal lages mat. Som bordplate har jeg brukt syntetiske gulvbord – også i svart. De er praktiske, fordi de kan tåle å stå ute. O.J."

LES OGSÅ: Den beste røykovnen lager du selv

Mobilt utekjøkken

Utekjøkkenet er laget med hjul, slik at det er enkelt å flytte rundt på. De løftes opp når bordet er i bruk.

Mobilt utekjøkken

Halvparten av lektene i sidene er malt svarte. De er også bare halvparten så lange som de lyse. Dette skaper luftige vegger.

LES OGSÅ: Bygg en pizzaovn på kun en helg

3. Utekjøkken av restetre og overskuddsfliser

"Vi ville gjerne ha et utekjøkken, fordi vi ofte griller og spiser ute. Nå har jeg bygget et selv, av noen restematerialer jeg hadde liggende.

Jeg har laget et stort bord med en bordplate av mdf. I platen har jeg saget to runde hull, som de to kulegrillene våre er senket ned i.

Bordplaten har jeg kledd med fliser, som jeg også hadde liggende. Dette gjør bordet både velegnet til matlaging og til å stå ute.

BYGG SELV: Kjøkken med flisbenk

Under bordet har jeg laget en hylle av bordbiter som hviler på tverrstivere av lekter. Der er det plass til kull, og andre ting. Under hver grill har jeg plassert sinkspann, som kan samle opp aske og glør. H.M."

Utekjøkken av restetre og fliser

Utekjøkkenet består av et stort bord, bygget av restematerialer, med plass til to griller. Oppå bordet er det lagt fliser.

4. Praktisk utekjøkken

"Vi ønsket oss et utekjøkken, men de vi fant i butikken var ganske dyre, så jeg bygde et selv.

I et gammelt Gjør Det Selv-blad fant jeg en tegning som jeg har videreutviklet. Jeg har satt hjul under utekjøkkenet, slik at det er lett å flytte dit det passer best.

SE OGSÅ: Mat under åpen himmel – uten grill

Utekjøkkenet har god bordplass, med gassbluss og ekstra hyller til oppbevaring. Det er laget av lerk som er blitt lakkert, slik at det egner seg som benkeplate.J.K."

Praktisk utekjøkken på hjul

5. Billig kjøkken av restematerialer

"Vi hadde lyst på et utekjøkken, men ville ikke ofre særlig mange penger på prosjektet. Derfor lagde vi det av materialer vi allerede hadde liggende.

Kjøkkenet er laget av trematerialer, med et skjelett av lekter som er kledd med panelbord.

Bordplaten består av et par store hageheller. Jeg hadde også en gammel vask med et blandebatteri liggende. Det er koblet til en utendørs vannkran via en slange. Kjøkkenet har også gassbluss, i tillegg til en mobil grill. J.K."

Utekjøkken av gjenbruksmaterialer

Vannkranen er koblet til en utekran via en hageslange. Gassflasken til gassblusset er lett å komme til.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Lesernes beste ideer: Lag et utekjøkken
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake