Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Da er utedusjen klar til bruk! En tur i en utendørs dusj trenger ikke å være en kald fornøyelse. Ligger slangen i solen i bare en halvtimes tid, er det rikelig med lunkent vann.

Da er utedusjen klar til bruk! En tur i en utendørs dusj trenger ikke å være en kald fornøyelse. Ligger slangen i solen i bare en halvtimes tid, er det rikelig med lunkent vann.

Utendørs dusj

Når den norske sommeren viser seg fra sin beste side, er det ikke noe bedre enn å bli kjølt ned i en utendørs dusj. Og i stedet for å kjøpe en ferdig utendørs dusj til en formue, kan du i stedet enkelt bygge din egen versjon til en brøkdel av prisen. En utendørs dusj trenger ikke bli spesielt dyr eller vanskelig å bygge. I vår byggeveiledning viser vi deg hvordan du kan bygge en flott utedusj på kun en dag.

Utendørs dusj av 4 seksjoner

Den utendørs dusjen vi har valgt å bygge, består av 4 seksjoner, som alle blir laget etter samme mal, og som til slutt blir satt sammen til selve dusjen. Det dreier seg altså om å være nøye og presis når du lager malen til din utendørs dusj, og når malen først er på plass - går resten av byggearbeidet som en lek.

Oppbindingspåler eller stokker av gran

Til vår versjon av en utendørs dusj har vi valgt å bruke oppbindingspåler til å forme dusjen. Om du vil ha et mer rustikt uttrykk eller bare spare litt penger, kan du også bare bruke granstokker til utedusjen din. Hver seksjon består av 5 oppbindingspåler eller granstokker med en lengde på 170 centimeter.

Bunnen eller risten i vår utendørs dusj har vi valgt å bygge av enkle trykkimpregnerte bord.

Selve vanntilførselen krever ikke noen stor installasjon. Hele systemet er satt sammen med en hageslange og diverse hageslangekoblinger, mens vi har funnet dusjhodet og dusjstenger billig i rotekasser hos byggvarehusene. Alt i alt er det materialer til utedusjen for cirka 800 kroner.

Konstruksjon av utedusjen

Konstruksjonen av vår utendørs dusj veier mye. Den blir derfor stående selv om det skulle komme kraftig vind. Men samtidig er det mulig å flytte utedusjen om du ønsker det. De fire seksjonene til veggen skrus sammen med bunnen når den settes opp på plenen. Delenes buede fasong fås ved å skru pålene sammen over en kvartsirkelformet mal som du lager selv.

Plassering av en utendørs dusj

Plasseringen av utedusjen er mest optimal om den kan stå over en avløpsrist.

Du kan også bare la utedusjen stå på gressplenen, men i så fall er det viktig at du flytter den regelmessig - så du ikke ødelegger gressplenen.

Unngå skygge til utedusjen

Sett din utendørs dusj i solen, og legg gjerne hele hageslangen ut på gresset. På den måten unngår du at utedusjen blir skitten av løv fra trærne og fuglers etterlatenskap.

Hvis du ikke har lyst til å bli kjølt ned, kan du rulle ut slangen til utedusjen helt, og legge den i gresset der solen får muligheten til å varme vannet i hageslangen. Da er det rikelig med varmt vann til en rask dusj i sommervarmen.

Last ned den komplette byggeveiledningen til våre tips til en flott utendørs dusj. Du får en utførlig trinn for trinn-guide til hvordan dulager en utendørs dusj, samt en komplett materialliste til prosjektet.