Mordersneglen er en uvelkommen gjest i de fleste hager.

Mordersneglen er vanskelig å bli kvitt og klarer seg fint i de kalde temperaturene på våre breddegrader. Dessverre er den også god til å håndtere tørke. Det betyr at en hard vinter ikke gjør stort med populasjonen til mordersneglen, og derfor kan det være en god ide å begynne bekjempelsen av sneglene allerede nå. Når temperaturen kommer over fem grader, begynner sneglene nemlig å bli aktive.

Mordersneglene formerer seg først litt senere

Selv om sneglene begynner å bli aktive ved allerede rundt fem grader, så må det være litt varmere før sneglene begynner å formere seg. Det er derfor en god ide å være på forkant med bekjempelsen, slik at sneglene ikke får tid til å formere seg og legge egg.

Finn mordersneglenes oppholdssteder

Mordersneglene elsker å oppholde seg i skyggen, så undersøk vedstabelen og komposten, og sjekk om det gjemmer seg noen snegler under løse vedkubber, potter eller tett bunndekke. De mordersneglene du finner kan du med fordel legge i en bøtte, slik at du kan avlive de på en human måte ved å helle glovarmt vann over dem.

Lag kunstige gjemmesteder

Du kan med fordel lage noen kunstige gjemmesteder som mordersneglene vil søke seg mot, slik at du på den måten vet hvor du skal lete når du går oppsamlingsrunden.

Grav en sneglefelle

Du kan også grave et lite hull, hvor du legger noen biter epler eller lignende og dekker disse til med et brett. Det vil tiltrekke seg mordersneglene, og når du likevel sjekker fellen, er det lurt å ha med en kanne kokende vann som du kan avlive de fangede sneglene med. Husk å sjekke at det ikke har hoppet noen frosker eller noe annet i fellen før du heller over det kokende vannet.

Bruk døde mordersnegler som lokkemat

La de døde sneglene bli igjen i hullet, de vil tiltrekke seg flere mordersnegler. Mordersneglene er nemlig kannibaler og ikke redde for å sette tennene i deres døde artsvenner.

LES OGSÅ: Hvordan du bygger et sneglefritt høybed