Papirutgaven er billigst, og kan derfor anbefales til de fleste privatpersoner. Men den har den ulempen at den kan bli hard å knekke, og da må man spisse den før den kan brukes.I tillegg kan hardheten også kreve litt mer jobb når du skal lage markeringen på folien.

Tusj-varianten er, takket være den medfølgende hetten, alltid myk og lett å jobbe med. Fordelen ved disse solide markers er at markeringen blir der. Også selv om du smører inn folien med klebematerialet kvikkprimer, hvis du f.eks. skal lappe noe av folien.

Bruker du vanlig kritt, forsvinner det hvis du smører folien med primeren.Hvis du har planer om å anlegge mer enn én vanndam i hagen din, eller kanskje utvide den eksisterende, kan den dyrere tusj-varianten anbefales.

Den har en lengre levetid og er lettere å jobbe med. F.eks. kan den lett spisses ved hjelp av den medfølgende hetten. Det er bare å påføre hetten og dreie på tusjens bunn, så materialet skyves opp og fyller ut hetten. Etter et par dreininger med hetten er solid markeren spiss igjen, og du slipper å bruke en kniv.