Det skal bare graves ned et sted i hagen og fylles opp med jord og planter. Små dammer som dette 150-liters bassenget egner seg ikke til fisk. Det vil nemlig ganske fort bli altfor varmt på en solrik sommerdag. Men det er masser av muligheter for å plassere forskjellige planter i de innbygde sump-sonene og på bunnen.

Det store 1500-liters bassenget kan likeledes tilplantes i sump-sonene, men her er vannmengden også passe stor til at du kan ha et par gullfisk svømmende rundt. En åpenbar ulempe ved formstøpte basseng er at du ikke selv kan bestemme formen og dybden på det.

Vannhullet vil derfor aldri få det samme personlige preget som du kan oppnå med en dam laget av gummifolie.Damfolie har en levetid på omkring 10-20 år, og er dermed den mest holdbare løsningen, samtidig som du kan forme den nøyaktig etter dine ønsker.

Den fås i forskjellige prisklasser, men Dan anbefaler at man bruker den litt dyrere gummifolien, da det er et mer elastisk materiale og derfor lettere å jobbe med.De billige folietypene er på langt nær så elastiske, og du risikerer å få noen stygge folder, som her.

Det kan vanskeliggjøre reingjøringen av dammen din, og dessuten er det ikke særlig pent å se på!Foliedammer får ofte et penere sluttresultat, da kantene lettere kan skjules og gjøres pene enn på formstøpte utgaver.

Om du sverger til den raske og enkle formstøpte løsningen eller foretrekker folien du selv kan forme, avhenger både av din smak, tiden du har til rådighet – og ikke minst lommeboka di....