PU-maling er smart

Polyuretanmaling, eller bare PU-maling, gir gulv en ripefast overflate som nesten er på høyde med epoksy, men som er både enklere og billigere å bruke.

PU-maling er smart

PU-maling er et solid, ukomplisert alternativ til akrylmaling.

Polyuretan brukes til mye, og finnes i alt fra yogabukser til oppvasksvamper. Når det tilsettes til gulvmaling, er resultatet et produkt som oppfører seg som en helt vanlig maling, men som produserer en overflate som er mye hardere og mer motstandsdyktig enn du er vant til fra andre malinger. Det gjør produktet til et opplagt valg de fleste steder i huset.

PU-maling blir riktig nok ikke like hardt som epoksymaling, men det er mye enklere å jobbe med og billigere enn epoksy. Og hvis du ikke skal male et garasjegulv eller en lagerhall, så er PU-maling bra nok til det aller meste av gjør det selv-arbeid.

Billigere enn epoksy

PU-maling ligger prismessig mellom vanlig akrylmaling og epoksymaling:

  • 3 l akrylmaling: 350 kroner.
  • 3 l PU-maling: 550 kroner.
  • 3 l epoksymaling: 850 kroner.

Enkelt å jobbe med

PU-malingen oppfører seg som helt vanlig maling. Malingen røres rundt i spannet og påføres med rull eller pensel på vanlig grunning. PU-maling har samtidig den fordelen sammenlignet med epoksymaling, at malingen ikke herder på kun et par timer. Ubrukt maling kan derfor settes til side og brukes en annen gang.

Mange formål

Du kan bruke PU-maling til både tre og betong. PU-malingen er diffusjonsåpen, så den kan også brukes på et gulv på grunn, for eksempel i kjelleren, uten å risikere avskalling. Dessuten tåler PU-gulvmaling overbygd utendørsbruk, for eksempel på en terrasse.

Sterkere enn annen maling

Gulv malt med PU-maling er mye mer ripefast enn gulv malt med annen gulvmaling. PU-malingen blir ikke like hard som epoksymaling, men det er heller ikke nødvendig i en bolig, til tross for kjæledyr, barn og møbler som flyttes.

Enkelt å vedlikeholde

PU-maling tåler rengjøring med grunnrens og vann. En annen fordel ved PU-maling er at den kan overmales med andre typer maling, når overflaten først er rengjort og slipt. Til sammenligning må epoksy­maling fjernes fullstendig eller males over med mer epoksymaling.

Kan tones i mange farger

PU-maling fås helt ned til glans 30, og malingen kan tones i alle farger. Til sammenligning starter epoksymaling i glans 90, som gir betraktelig gjenskinn.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Maler